Praag

Dit is b.v. een halve liter bier, een fles cola, een zak pinda’s of chips, enz. enz. Hij weet het zo te brengen dat niemand geld terug krijgt van b.v. 10 mark maar allemaal tot dat bedrag bestellen. Ze krijgen van alles in de handen gedrukt en het is nog goedkoop ook, dus wat kan het hun bommen.
Aangekomen te Praag en de trein richting Duitsland gaat de volgende dag dus mooi even de gelegenheid om Praag te bekijken. Eerst een hotelletje opzoeken maar hoe je ook zoekt er zijn alleen grote en dure hotels. Een jeugdhotel was er wel maar die was dicht. Ik had 20 dollar gewisseld maar dat is niet genoeg voor een kamer. Op straat heb ik iemand aangesproken en het bleek een glasslijper te zijn die wel een vriend in een café had die ook kamers verhuurde. Wij naar het café, een bier besteld maar geen vriend aanwezig. Na verloop van tijd kon ik toen bij de glasslijper op de grond slapen als ik dat niet erg vond. Ik had toch een luchtmatras bij me dus dat maakte niet uit. Voor het slapen gaan heeft hij al zijn kunnen laten zien op een glas en het mij cadeau gegeven.
Donderdag 4 maart. Goed geslapen, de glasslijper een beetje geld gegeven en de stad gaan bekijken. Een wonderschone stad dit Praag. De huizen zien er mooi uit, hebben veelal frisse kleuren (zacht rosa/blauw/licht-bruin) en zien er heel schoon uit. Dat hier veel toeristen komen merk je doordat het vergeven is van wisselkantoortjes en dure artikelen in de etalages. Die had ik niet nodig, wat ik nodig had was een bakker en die kon ik nergens vinden. Dan maar wat eten bij McDonalds, ook lekker. Daarna weer op weg naar het station. Dit is een moderne ruimte die helemaal onder de grond ligt met ontelbaar vele winkeltjes en restaurantjes.
Het is ongelooflijk hoeveel mensen met een fles bier je hier ziet lopen. Er lopen ook nogal wat ongure types en er zijn er behoorlijk wat aangeschoten. Ik ben in de trein gaan zitten en op een gegeven moment is de hele coupe volgelopen met mensen die allemaal roken. Ik denk er over om maar te verhuizen want de ervaring heeft me wel geleerd dat het er op een gegeven moment toch van komt dat ze in de coupe roken. Het begint er zo mee: Ze staan op om in de gang te roken, dan steken ze hem vast aan in de coupe

Geef een reactie