Athene

In het vliegtuig alles vlot verlopen. Een medevliegtuig gezien op ongeveer 700 meter afstand die wij heel langzaam inhaalden. Met uitstappen wel weer aan de kou wennen. In Egypte nog een verbrand gezicht (neus) opgelopen terwijl het hier maar een graad of 10 is. Een hotelletje genomen en de stad bekeken. Het uitzicht vanuit mijn kamer is prachtig; recht op de Acropolis die verlicht wordt door schijnwerpers. Athene is wel even wennen na Cairo, zeer rustig en schoon. Het heeft niet de gezellige drukte van de Arabische steden. De restaurants zien er weer proper uit en ik heb zelfs een halve liter heerlijke koude melk gedronken.
Maandag 1 maart. Vanmorgen was ik vroeg wakker en ben maar naar het station gelopen. Om 10 uur ging er een trein naar Thessaloniki die daar ’s avonds aankomt waar ik weer over kan stappen naar Sofia in Bulgarije. Het is hier één of andere feestdag en de banken zijn dicht dus geen geld voor een treinkaartje.
Een beetje aan de conducteur uit proberen te leggen hoe het zat en dat ik toch wel graag mee wil. Hij snapte het niet helemaal maar ik moest de trein maar in want we vertrokken. Een tijdje in het gangpad gebivakkeerd en daar kwam hij. Nee, ik moest een kaartje kopen en betalen met vreemd geld was ook goed. Maar dat had ik niet behalve Egyptische ponden en die kon hij niet gebruiken.
Er zijn 3 conducteurs op deze trein, 2 doen het werk en 1 heeft een bureautje in de bagageafdeling. Daar moest ik naar toe en het hele verhaal vertellen. Toen hij hoorde dat ik ook bij de spoorwegen werkte werden de flessen wijn te voorschijn gehaald en moest ik drinken. Van betalen was geen sprake meer. Ik moest le klasse gaan zitten en alles werd verder geregeld. Nu heb ik dus op mijn nuchtere maag een paar glazen wijn op en voel ze goed zitten. Gelukkig kan ik nu rustig zitten en om me heen naar Griekenland kijken. De eerste 9 uur kom ik de trein niet uit.
Griekenland heeft hoge bergen en we rijden nu tussen bergpassen door waarop nog sneeuw ligt. Ook is er nog veel bos (wat ik niet verwacht had).
De trein is helemaal volgelopen met mensen en mijn coupe zit nu ook vol met 2e klassers. Maar de conducteur maakt hier korte metten mee en jaagt iedereen eruit.

Geef een reactie