Gevonden goed

Deze week had ik dienst op het baanvak Amersfoort/ Ede Wageningen oftewel het kippenlijntje, vanwege het feit dat er nogal wat kippenboerderijen te vinden zijn.

In Barneveld had ik al gezien dat er een Chinese vrouw was uitgestapt en toen ik later nog eens door de trein liep lag er een damestas op de bank. In eerste instantie legde ik de tas in het conducteurshok om hem in Arnhem in te leveren maar bij nader inzien was het misschien beter om dat in Ede te doen, eerst maar even kijken of er nog iets van waarde inzat.

Al snel vond ik een portemonnee met Duits, Frans en Hollands geld ter waarde van zo’n 500 gulden. Ook lag er een map met vliegtickets en een paspoort waarin de gegevens en foto van een Koreaanse vrouw te vinden waren. In de tas was ook een zijvak en daarin zat een bundel met Amerikaanse dollars gestopt. Ik begon deze te tellen en kwam tot een bedrag van 20.000 gulden aan dollars. Eerst even daarmee de machinist lekker gemaakt door met deze bundel even voor zijn neus te wapperen, het water liep hem uit de mond. In Ede de tas ingeleverd en gegevens genoteerd.

Na 2 dagen werd ik thuis opgebeld door ene meneer van ‘t Hek uit Barneveld die me wilde bedanken voor het inleveren van de tas. Deze tas was van een zakenrelatie van hem die in alle staten was door het verlies hiervan en des te blijer toen ze hem weer in ontvangst kon nemen. Ik vertelde hem dat ik er blij om was en me erg zou schamen als de tas weg was geweest.

Je levert de gekste spullen in die zijn blijven liggen zoals een keer een kunstgebit die me trouwens slecht paste.

Normaal gesproken worden gevonden goederen door de conducteur op zijn standplaats ingeleverd waarna ze daar drie dagen blijven liggen. Na deze drie dagen gaan ze naar het magazijn in Utrecht waar ze nog drie maanden blijven liggen. Na deze periode worden de dan niet afgehaalde spullen weer te koop aangeboden in de gevonden goederen winkel in Utrecht waar iedereen terechtkan en waar je behoorlijk goedkoop aan spulletjes kan komen. Je vind er echt van alles zoals bv klokjes, radio’s, stalen noren, muziekinstrumenten, walkmans en natuurlijk fototoestellen alles tegen een redelijke prijs.

Geef een reactie