Marokko

even alles in 4 voud invullen en 4 pasfoto’s erbij. Dat is niet leuk, ik heb er maar 3. Kan niet, het moeten er 4 zijn. Ambassade uit op zoek naar een fotograaf. Eindelijk gevonden alles klaar gezet, trekt hij de film van de polaroid camera in tweeën. Een hoop gehannes later lukte het toch. Terug op de ambassade om het af te handelen. Het visum gelijk geven? Hoe kom je daar nu bij, het duurt minimaal een week. Dus gelijk afgetaaid naar een reisbureau om een vliegreis naar Marokko te nemen en daarvandaan over te steken naar Spanje, voor Marokko heb je als Nederlander immers geen visum nodig.
Trouwens om een taxi naar de ambassade te nemen is ook een verhaal apart. Je stapt in en zegt waar je heen moet, dat verstaat hij niet, dan laat je het papiertje met adres erop zien, maar hij leest alleen Arabische tekens, dus dit snapt hij ook niet. Dan maar langzaam over straat rijden en uit het raampje roepen of er iemand is die Engels kan. Tot bij een politieman die ook mee gaat helpen zoeken. Na een tijdje vind je er wel een en dan blijkt dat Algerije in het Engels een hele andere klank heeft als in het Arabisch. Maar goed, na verloop van tijd kom je er wel.
Op zoek dus naar een reisbureau. Die zijn er genoeg maar je moet er net wel een goedkope tussenuit halen. De goedkoopste gevonden maar toen bleek het vliegtuig lx per week te gaan en dat was gisteren dus. Dan maar wat anders. Via Madrid en dan naar Casablanca kan ook, kost 650 dollar = F1200;00. ik schrok me rot. Maar hoe je het ook draaide of keerde dit was de enige oplossing om via Marokko te gaan. (naar Madrid was dezelfde prijs). Al mijn geld gewisseld en het kaartje in orde laten maken. Dat duurde wel een uur, toen kwam de loopjongen ergens vandaan gerend met mijn kaartje in zijn handen en vertelde dat je voor Marokko toch een visum nodig hebt. Ik baalde als een stekker maar aan de andere kant vond ik het wel fijn want 1200 gulden is toch wel veel geld. Om nu terug te komen op het Europese vasteland heb ik de goedkoopste trip genomen en die is naar Athene in Griekenland. Dan zie ik dat land tenminste ook nog

Geef een reactie