Ambassade

Donderdag 25 februari. De bus gepakt naar Cairo. Het gekke is dat een taxi goedkoper is dan een bus. Voor een stuk van 150 km. betaal je maar 3 gulden en voor een bus 5 gulden. Alleen zijn de taxi’s krikkemikkiger en daarom gaan de meesten met de bus.
Overal op de velden zie je de mensen suikerriet kappen. Het zijn stengels van een paar cm. dik en in de steden stoppen ze zo’n stengel in een pers en komt er heerlijk sap uit, te koop voor 12 cent per halve liter. Alleen doen ze dit in een glas waar iedereen uit drinkt en ik denk dat dit de oorzaak van mijn buikloop wel eens kon zijn.
In Cairo naar de Libanese ambassade. Het is een gebouw omgeven door 4 muren. Overal Egyptenaren in kleine hokjes die je doorsturen. Maar of ze nu sloom zijn of achterlijk ik weet niet wat het is met deze mensen. De ene stuurt me rechtsom voor de ingang, de volgende ook en de daaropvolgende ook, dus als de eerste nu gelijk linksom gezegd had dan was ik er meteen geweest. Met alles is het zo dat je de verkeerde kant wordt opgestuurd. De beste manier is om alles 6 keer te vragen en als er dan 2 hetzelfde zeggen dan pak je die kant maar.
Libië is voor Hollanders verboden terrein, dus geen visum. Dan maar naar de Algerijnse ambassade. Die was net dicht en morgen (vrijdag} dus ook. Op naar de Marokkaanse ambassade en wonder, geen visum nodig voor Marokko. Nu maar even vragen wat de beste verbindingen zijn, via Algerije of Marokko. De ontdekkingsreiziger Livingstone had het vroeger maar een stuk makkelijker, hij ging gewoon en had nergens een visum nodig.
Vandaag flink aan de diarree geweest. Het verwonderd me eigenlijk dat ik het nu pas krijg als je ziet hoe smerig alles is. Volgens mij moet heel Egypte met diarree lopen. Op de hotelkamer liepen 2 grote kakkerlakken en ik denk dat dat het enige wild is wat ik van Afrika te zien krijg. Om 21.30 uur naar bed.
Vrijdag 26 februari. Vandaag een vrije dag voor de Marokkanen, dus niets te regelen wat betreft een vliegreis. De trein gepakt naar Alexandrië aan de middellandse zee. Het is de 2e stad van Egypte en ligt aan een baai. Als je de stad binnenkomt is het hetzelfde als

Geef een reactie