Boot

Dit land heeft mensen te veel die allemaal wat te doen moeten hebben, d.w.z. voor dat je in de haven bent kom je langs 6 verschillende wachtposten, de een nog belangrijker dan de ander en ik kwam er dus niet langs. Eerst moest ik maar contact maken met bepaalde bureau’s. Vier verschillende gebouwen van binnen gezien en veel mensen gesproken, maar het kwam er op neer dat het in Egypte een beetje rommelt tussen de partijen onderling en is de haven tot verboden gebied verklaard, dus ook voor mij.
Daarna het Suezkanaal bekeken en gewacht tot een konvooi van schepen langs kwam. De schepen varen in konvooien omdat er speciale plaatsen zijn waar de schepen elkaar kunnen passeren en dat gaat met groepen tegelijk.
`s Middags geprobeerd om met een omweg toch bij de schepen in de haven te komen. Daarvoor moest ik via sloppenwijken buitenom naar de haven.
Er lopen me toch een massa kinderen in de stad dat houd je niet voor mogelijk. De gezinnen zijn groot en van de pil hebben ze nog nooit gehoord of kunnen hem niet betalen. De kinderen klitten gelijk aan je vast en lopen in horden mee. Via een industrieterrein, scheepswerven en een vuilnisbelt met hele grote ratten bij de pier gekomen en bleken de 7 boten die daar lagen allen van dezelfde maatschappij en die varen alleen in de buurt van Suez en niet verder. Er lagen nog genoeg andere schepen maar die lagen allemaal voor anker in de baai en een bootje huren ging ook al niet want die mogen niet in de buurt van de schepen komen omdat ze in Egypte bang zijn dat het land anders leegloopt.
Op de terugweg van de boten nog een klein relletje veroorzaakt want de politie hield me aan en snapte niet hoe ik op de pier had kunnen komen zonder dat ze me gezien hadden. Het duurde nog 3 kwartier want er moest eerst nog een tolk van de straat geplukt worden.
Zeer veel gelopen deze dag. In de blaar die ik had is weer een nieuwe gekomen, dubbelop dus. In een restaurantje 2 gegrilde vissen gegeten. Het was alleen jammer dat de kop er nog aanzat en de ingewanden erin zodat je een hele smurrie op je bord kreeg. Morgen maar naar Cairo terug en kijken of je voor Libië een visum nodig hebt en hoe lang dat gaat duren anders ga ik maar vliegen naar Algerije.

Geef een reactie