Eilat

Een hotel kost minimaal 70 gulden per nacht en daarom naar een Youth hostel gegaan waar een nacht maar 10 gulden kost. Nu slaap ik met 7 andere jongens op een kamer en moet alles delen, wel gezellig. Wat me nog niet gebeurd is met geld wisselen, gebeurde hier wel, ik moest van 20 dollar 5 dollar commissie betalen. 25% winst, snel verdiend.
Overal zie je plastic buizen liggen waarmee alles besproeid wordt soms boven de grond en soms eronder en dan zie je alleen de afsluiter.
Donderdag 18 februari. De bus gepakt naar Eilat. In Tel-Aviv vond ik er niks aan, veel te veel beton. In Eilat kan ik dan de bus naar Cairo nemen. Onder Bet-Shevaa begint de Negev woestijn. Prachtig gebied vooral als je afdaalt in de richting van de dode zee die erg laag ligt. Onderweg allemaal woestijn met op een paar honderd meter afstand de Jordaan en aan de overkant Jordanië. Eilat ligt prachtig tegen een helling met uitzicht over de golf van Akaba. Eilat zelf valt een beetje tegen, allemaal nieuwbouw en weinig promenade. Wat wel leuk is was de startbaan van het vliegveld dat midden in de stad ligt.
Op het busstation door een man aangesproken die wel een kamer te huur had, niet zo bar goedkoop maar dat kun je daar wel verwachten. Bij nader inzien woonden er nog meer mensen, een beetje ongure typen en toen ik om een uur of 10 thuis kwam zaten ze met z’n allen een pornofilm te bekijken. Het bleek dat het huis bewoond werd door Russen die geëmigreerd waren hiernaar toe en met kamer verhuur nog een extra centje wilden bijverdienen.
Op mijn wandelingen door Eilat had ik al flink wat Russen gezien die een groot deel uitmaken van de bevolking hier. Afijn, morgenvroeg om 5 uur opstaan en de bus van half 6 nemen naar Cairo. Het spijt me niets dat ik Israël ga verlaten.

Geef een reactie