Hotel

Vandaag met de boot naar de overkant geweest. Hong Kong ligt op een aantal eilanden en er zijn bootverbindingen plus een tunnel voor de auto’s en metro. Aan de overkant staan de grote kantoorgebouwen en financiële instellingen. Één ervan was nog in aanbouw maar wel zo goed als klaar. Hiervandaan zou je prachtige opnamen kunnen maken van de stad en dus gingen we naar binnen en klommen omhoog want de lift was nog niet in dienst. Bovengekomen waren we behoorlijk afgepeigerd, we hadden n.l 52 verdiepingen geklommen en het uitzicht was groots. De rest van de dag de stad bekeken en om 5 uur in de middag konden we d.m.v. een loting allebei een bed krijgen, er waren n.l 10 gegadigden voor 8 bedden en zodoende hadden we deze nacht in ieder geval een slaapplaats in de slaapzaal. Het is hier netjes verzorgd, alleen is er één nadeel, je moet voor een bed op de slaapzaal elke dag opnieuw boeken en met die vele gegadigden is er een grote afvalkans. Maar ja, dit is een goedkope manier van slapen want Hong Kong is toch al schrikbarend duur.
Men zegt dat je voor goedkope elektronische spullen hier moet wezen maar het is minstens of nog duurder dan in Holland. Het eten is ook aan de dure kant, het enige dat wel goedkoop is zijn kleren.
’s Avonds zijn we naar de film Killing Fields geweest, we zijn nu toch in dezelfde contreien dus dan kan je jezelf beter inleven.
Vandaag de haven bekeken. Een echte haven is het niet, de boten komen niet aan land maar worden in de baai gelost door Chinese jonken. Complete gezinnen wonen er op deze jonken en de meeste mensen komen er haast nooit vanaf om aan land te gaan. Op aanraden van een Amerikaan op onze kamer hebben we een massage instituut bezocht. Het was niet duur en je werd er totaal geradbraakt. Volgens de masseur waren de beenspieren veel te hard maar ja, dat zal wel komen van die 52 verdiepingen klimmen gisteren. Daarna weer proberen een bed voor de nacht te krijgen. Dit keer ging het makkelijker, voor de 8 bedden waren er maar 6 liefhebbers dus ruimte genoeg.
Sommige gedeelten van Hong Kong zijn zo modern en luxueus van opzet dat er bijna geen woorden voor zijn. De duurste van de duurste hotels vind je overal en als buitenlander kan je overal zo inlopen want niemand weet of je er thuishoort of niet. In de stad moest ik naar de wc en stapte daarom het eerste het beste hotel binnen. De deuren werden voor me geopend door een portier en op mijn vraag waar het toilet was werd ik er naar toe gebracht. Binnen werd ik opgewacht door een andere bediende die zelfs de deur van het toilet voor me opende. Na afloop deed hij de kraan voor me aan en gaf me zeep waarna hij me ook nog een handdoek overhandigde. Ik weet nu nog niet wat voor een hotel het was, maar het kan goed het Hilton zijn geweest.

Geef een reactie